ΒΑΛΤΟΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ

Βάλτος Δεσφίνας

Βάλτος Δεσφίνας

Ο Βάλτος είναι ένας από τους οικισμούς της Δεσφίνας που τείνει να γίνει ένα παραθαλάσσιο προάστιο της πόλης.

Τα έργα που γίνονται για την αξιοποίηση της περιοχής (υδροδότηση, πλήρης ηλεκτροδότηση/ασφαλτόστρωση κ.α.)  καθώς και ο αυξημένος αριθμός των εξοχικών κατοικιών και τον παραθεριστών, δίνουν την εντύπωση ότι η περιοχή έχει όλες τις προδιαγραφές για ένα τουριστικό θέρετρο που θα προσελκύσει πληθυσμό για μόνιμη εγκατάσταση, διαμονή και στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης .

Στην περιοχή υπάρχουν γύρω στις 50 κατοικίες όπου κατοικούνται μόνο την καλοκαιρινή περίοδο. Επίσης υπάρχει χώρος αναψυχής (καφετέρια και ταβέρνα) όπου πολλοί παραθεριστές επισκέπτονται την περιοχή για να απολαύσουν στην άκρη της θάλασσας το ούζο τους και την ποικιλία τους. Για να φθάσει κάποιος στην περιοχή θα πρέπει να ακολουθήσει τον δρόμο προς Στενό – Ποταμοί – Βάλτος. Η απόσταση που πρέπει να διανύσει κάποιος για να φθάσει στο Βάλτο είναι 20 περίπου λεπτά από την Δεσφίνα και 10 λεπτά από την Αντίκυρα.

Φωτογραφικό υλικό

Βίντεο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΡΓΟ: Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φωκίδας (Ν.Α.Φ.) και του Δήμου Δεσφίνας για την χρηματοδότηση και κατασκευή του έργου «Κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμού Βάλτου».

Στις 28.12.2007 η Ν.Α.Φ. και ο Δήμος Δεσφίνας υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση για την χρηματοδότηση και την κατασκευή του έργου «Κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμού Βάλτου», σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 3463/2006, άρθρο 225.

Η Προγραμματική Σύμβαση υπεγράφη από το Νομάρχη Φωκίδας Νικόλαο Δημ. Φουσέκη και το Δήμαρχο Δεσφίνας Ευστάθιο Μαντζώρο και η ισχύς της ορίζεται για διάστημα 18 μηνών από την υπογραφή της.

Ο Προϋπολογισμός του έργου είναι 450.000,οο €.

Με βάση την προγραμματική αυτή σύμβαση η Ν.Α.Φ. αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσει το έργο από δικές της πιστώσεις και ο Δήμος Δεσφίνας αναλαμβάνει ως φορέας υλοποίησης να το κατασκευάσει.

Η υπογραφή αυτή της προγραμματικής σύμβασης εγκαινιάζει το νέο σύντομο και αποτελεσματικό τρόπο τον οποίο επέλεξε η Αυτοδιοίκηση του Νομού (Δευτεροβάθμια και Πρωτοβάθμια) προκείμενου έργα αρμοδιότητας των Δήμων του Νομού να χρηματοδοτούνται από το Τεχνικό Πρόγραμμα της Ν.Α.Φ. αλλά να εκτελούνται από τους φυσικούς δικαιούχους των έργων, που είναι οι Δήμοι του Νομού Φωκίδας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ

Advertisements